14-04-24, 01:40
Yoğurtlu Köz Biber Salatası
Malzemeler:
Yapılışı:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 5 dk. ? Pişirme: 15 dk.
- Kırmızı Kapya Biber (Közlenmiş) 6 Adet
- Yoğurt (Süzme) 2 Su Bardağı
- Sarımsak 2 Diş
- Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
- Ceviz İçi 1 Avuç
- Kırmızı Pul Biber 1 Çay Kaşığı
- Tuz 1 Çay Kaşığı
Yapılışı:
- Kırmızı kapya biberleri yıkayın ve kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip kurulayın. Ocağınızın en güçlü gözünde biberleri çevire çevire közleyin. (Közmatik kullanabilir veya fırında 200 derecede közleyebilirsiniz.)
- Genişçe bir teflon tavada zeytinyağını kızdırıp ince kıyılmış sarımsakları 4-5 dakika soteleyin.
- Közlenen kırmızı biberleri bir buzdolabı poşetine alın, yarım limon sıkın ve 1/2 saat buzdolabında dinlendirin .
- Közlenmiş ve dinlendirilmiş biberlerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
- Tavanın altını açıp zeytinyağını ısıtın ve doğranmış köz biberleri ilave edin
- Ceviz içini ilave edip 2-3 dakika daha beraber soteleyin.
- Karışımı ateşten alıp yaklaşık 1/2 saat soğumaya bırakın. Soğuyan biberlere süzme yoğurdu ilave edip karıştırın.
- Biberleri yayvan bir servis tabağına alın, üzerini ceviz, taze maydanoz yaprakları, zeytin dilimleri ve sumak ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Daha sade ve sürülebilir bir karışım için, maydanoz, zeytin ve sumak koymadan karışımı blenderdan geçirebilir ve kanepelerinizde kullanabilirsiniz.