13-04-24, 23:51
Kağıt Kebabı
Malzemeler:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 30 dk. ? Pişirme: 60 dk
- Kuşbaşı Dana Eti 500 Gram
- Bezelye (Haşlanmış) 1 Su Bardağı
- Arpacık Soğan 20 Adet
- Havuç 2 Adet
- Domates 2 Adet
- Patates 2 Adet
- Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı
- Su (Sıcak) 1 Su Bardağı
- Zeytinyağı 1/2 Çay Bardağı
- Karabiber 1 Çay Kaşığı
- Toz Kırmızı Biber 1 Çay Kaşığı
- Kekik 1 Tatlı Kaşığı
- Tuz 1 Silme Tatlı Kaşığı
- Yağlı Kağıt (Kare Kesilmiş) 8 Parça
Yapılışı:
- Yağınızı derince bir tencerede kızdırın ve soyulup yıkanmış arpacık soğanları 4-5 dakika kadar kavurun.
- İri doğranmış kuşbaşı etleri tencereye ilave edip soteleyin. Etler suyunu çekip kavrulunca 1 bardak sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapatarak etler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
- Havuç ve patatesleri 1cmx1cm küp küp doğrayın ve pişen etlere ilave edin.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve aynı boyutlarda küp küp doğrayın.
- Son olarak domatesleri ve konserve bezelyeleri ilave edip baharatlarını ekleyin ve harcı 5 dakika daha pişirin. Harç hafif sulu kalmalıdır.
- Yağlı kağıtlara 1er porsiyon harç koyup zarf biçiminde, suyu çıkmayacak şekilde katlayıp paket yapın.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve fırından çıkan kağıt kebaplar açıldığında sıcakken üzerlerine 1'er tatlı kaşığı kadar tereyağ bırakın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Kağıt kebaplarını tereyağlı pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile ikram edebilirsiniz.