14-04-24, 00:24
Tas Kebabı
Malzemeler:
Yapılışı:
Malzemeler:
4 kişilik
? Hazırlık: 20 dk. ? Pişirme: 50 dk
- Kuşbaşı Dana Eti (Orta Yağlı) 500 Gram
- Un 1 Yemek Kaşığı
- Kuru Soğan 1 Adet
- Domates Salçası 1 Tatlı Kaşığı
- Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
- Sıvı Yağ 1 Yemek Kaşığı
- Sarımsak 3 Diş
- Patates 2 Adet
- Havuç 1 Adet
- Tane Karabiber (Taze Çekilmiş) 1 Çay Kaşığı
- Tuz 1 Tatlı Kaşığı
- Su (Sıcak) 3 Su Bardağı
Yapılışı:
- Kuru soğan ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın.
- Derince bir tencereye tereyağ ve sıvı yağı alıp kızınca soğan ve sarımsakları ekleyin.
- Pembeleşen soğan ve sarımsaklara iri kuşbaşı doğranmış (2cmx2cm) dana etini ilave ederek etler suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavurun.
- Bir kaşık unu ilave edip kavurmaya devam edin.
- Kavrulan etlere domates salçasını ekleyip çiğ kokusu çıkıncaya kadar çevirin.
- Diğer yanda patates ve havuçları soyarak 2cmx2cm küp küp doğrayıp etlere ilave edin ve beş dakika daha kavurun. Bu aşamada dilerseniz 1/2 su bardağı konserve bezelye ilave edebilirsiniz.
- Yemeğinize tuz ve karabiberini ilave edip üç su bardağı sıcak suyu ekleyin. Etleri tencerenin ortasına alıp üzerine derince metal bir tas kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte etler 40- 45 dakika pişirin. Ara sıra suyunu kontrol edip sıcak servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Kebabın patateslerini derin yağda kızartıp yemeğe sunum aşamasında ekleyebilirsiniz.